Positive Horsemanship Basiscursus

Wil jij ook een paard wat enthousiast wordt van een training?

Hoe leuk is het dat je paard op een enthousiaste, maar ook rustige en ontspannen manier nieuwe dingen leert? Een paard wat braaf voetjes geeft, rustig blijft wachten als jij een hek open doet of ontspannen de trailer in loopt? Het werken met positieve bekrachtiging is de leukste manier om met je paard te trainen, want je paard wil namelijk heel graag mee doen. Wil jij ontdekken hoe dit kan? Dan is deze cursus voor jou

In deze cursus krijg je een goede basis in het werken met positieve bekrachtiging met paarden. Maar je leert ook hoe je zelf je eigen leerproces op een positieve manier ondersteunt, want in een training ben je met zijn tweeën en ik ben van mening dat werken met een paard voor beide een prettige ervaring moet zijn. Want leren is leuk!

De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten:

1 – Hoe leren paarden

Theorie: je maakt kennis met het leerkwadrant en komt erachter waarom positieve bekrachtiging zo goed werkt en zo fijn is voor paarden. Je leert ook de leerprincipes herkennen waar veel andere stromingen gebruik van maken, en voelen wat het verschil is.
Praktijk: targeten, dit is de basisoefening als je met R+ aan de slag wilt.

2 – Stress en frustratie – hoe herken je het en wat doe je eraan?

Theorie: wat zijn de nadelen van stress en frustratie? En hoe kan je oplopende spanning zo snel mogelijk herkennen en wat doe je dan?
Praktijk: rustig werken met voer + je eigen stressniveau inschatten en bijsturen

3 – Nieuwe dingen aanleren

Theorie: het opstellen van een trainingsplan, en waarom het zo belangrijk is om de stapjes klein ( en dan nog kleiner… en nog kleiner…) te maken.
Praktijk: begin maken van een nieuwe oefening naar keuze (bv voetje geven, achterwaarts, angst voor vliegenspray aanpakken, rustig meelopen).

De cursus wordt gegeven door mij, Annemiek Macleane. Ik begeleid mensen en paarden op een positieve manier, we kijken naar de mogelijkheden en de successen en van daaruit werken we verder. Ik vind het heel belangrijk dat iedereen, zowel paard als mens, plezier hebben in het leerproces en dat we daarin vriendelijk blijven, naar onszelf en naar het paard.

We werken met mijn paarden, Karma en Kvika. Ze zijn gewend aan het werken met voer, ze staan bij ons op de boerderij en leven samen in een vrije situatie, waarin ze zelf kunnen kiezen of ze binnen of buiten willen zijn.  Je hebt tijdens het trainen uitzicht op onze biologische perenboomgaard en in deze sfeervolle setting is het heerlijk werken.
Tijdens de corona maatregelen, bied ik de cursus individueel aan, of je komt met zijn tweeën uit één gezin. De cursus is namelijk ook heel geschikt voor bv een ouder en een kind. 

Locatie: Zeewolde (op aanvraag ook op locatie mogelijk)
Data: 5 maart, 19 maart en 2 april  (andere data zijn in overleg ook mogelijk)
Tijd: 14.00 – 16.00
Kosten: 97 euro pp, inclusief reader en starterskit clickertraining (target, clicker, voertasje en hooibrok)

Opgeven? Stuur me een pb’tje of geef je op via dit evenement. Na opgave ontvang je een factuur en zodra die is betaald is je deelname definitief.

Vragen? Vul het contactformulier in of geef je op.